Wondere wereld van WordPress

Home / Blog / Wondere wereld van WordPress

Wondere wereld van WordPress
Elke dag is anders bij Specialist in Websites. Als je denkt dat het een makkelijke dag gaat worden, loop je vaak tegen lastige uitdagingen aan, zoals een contactpagina die de e-mails niet verstuurt. Met deze blog willen we je een inkijkje geven in onze werkwijze bij het maken van WordPress-websites. Doe inspiratie op of vind de oplossing voor je probleem. Blijf onze blog volgen, want er komt nog meer aan!

Vertalen met WordPress

Webdevelopers houden van plug-ins. Die maken ons werk een stuk makkelijker. Bij Specialist in Websites gebruiken we voor onze wondere WordPress-websites bijvoorbeeld een handige plug-in om de hoofdaspecten van templates te vertalen naar een andere taal. Kies eerst voor de plug-in WPML (WordPress Multilingual) om meertalige websites te kunnen beheren. Daarna kun je Loco Translate het harde werk laten doen door de termen in je thema te laten vertalen. Het kan echter voorkomen dat de techniek ons in de steek laat en andere plug-ins vervelend gaan doen, omdat ze de plug-in voor vertalingen niet ondersteunen. Zo moesten onze webdevelopers eens de vertalingen voor de ingevoegde agenda handmatig invoeren. Monday werd bijvoorbeeld maandag. Geen moeilijke klus gelukkig, maar het moet even gebeuren.

Template niet up-to-date

Het proces van een wondere website bouwen verloopt dus nooit soepel, je krijgt altijd te maken met kleine problemen. Laatst wilden we een template gebruiken, maar die was niet up-to-date. Er hoorden vier kolommen naast elkaar in beeld te komen, maar eentje stond aan de andere kant van de pagina. Erg vervelend, maar als je de taal spreekt van HTML en CSS, kun je dit zo oplossen. Onze developers hebben aanpassingen in de CSS gedaan en konden toen weer door.

Template aanpassen

Soms zoeken onze mensen zelf de problemen op. Voor onze eigen website was er eerst een design gemaakt en daarna een template gekozen. Het gevolg was dat er geen enkel bestaand template bij het design paste. Om het design tot zijn recht te laten komen, is het template dat het beste bij het design aansloot ruim voor de helft aangepast. Het kost even wat moeite, maar je wordt er creatief van en het resultaat geeft meer voldoening. Wij hebben hier in ieder geval van geleerd en kiezen nu altijd van tevoren een template. Mocht je je nog afvragen wat je moet doen als je contactpagina niet naar behoren werkt? Dit is een serverprobleem, dus je IT-specialist kan het voor je oplossen.
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.