In 3 stappen de juiste zoekwoorden voor jouw website

Home / Blog / In 3 stappen de juiste zoekwoorden voor jouw website

In 3 stappen de juiste zoekwoorden voor jouw website
Wanneer je een website hebt, wil je graag hoog scoren in zoekmachines. Je moet goed nadenken over de zoekwoorden die je gaat gebruiken, want je kunt maar een keer per term optimaliseren. Om deze tijdrovende taak wat makkelijker te maken hebben we een 3-stappenplan voor je opgesteld.

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn woorden waarmee de gebruikers van zoekmachines zoeken. Na het uitvoeren van een zoekopdracht (vraag) geeft Google een resultaat (antwoord) met verschillende sites die zijn ingericht voor het betreffende zoekwoord. Hoe beter je deze zoekwoorden implementeert in de website, hoe beter de website of pagina vindbaar is voor dat zoekwoord.

Stap 1: gebruik je denkvermogen

Stel: je hebt een blog met een webwinkel voor ruiters. Een zoekwoord onderzoek begin je altijd met een brainstorm. De kans is groot dat je tijdens het kiezen van zoekwoorden zogenoemde ‘short-tail’ zoekwoorden kiest, zoals:
  • Paarden
  • Ruiters
  • Laarzen
Verder in dit blog lichten we dit verder toe. Laten we eerst even dieper ingaan op de twee soorten zoekwoorden: short-tail en long-tail.

Short-tail en long-tail zoekwoorden

Om deze termen beter toe te lichten maken we als voorbeeld gebruik van de zoekterm ‘laarzen’. Dit is een hele algemene (short-tail) term, oftewel een woord waar veel op wordt gezocht en de concurrentie voor dit woord is groot. Je kan dan dus beter kiezen voor een woord waar minder op gezocht wordt, maar waar de concurrentie ook minder is: de zogenoemde long-tail zoekwoord. Met de tool Keywords Everywhere krijg je al veel informatie over relevante zoektermen. De tool laat je bij iedere zoekopdracht veel gerelateerde termen zien en kijkt daarbij gelijk naar zoekvolume en concurrentie level. Kijk maar wat er gebeurt als we de term ‘laarzen’ invoeren:
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.