Code optimalisatie

Home / Blog / Code optimalisatie

Code optimalisatie
Betere code voor een snellere website? De snelheid van uw website is van groot belang voor de SEO. Hoe langer het laden van uw website duurt, hoe sneller de bezoeker weer weggaat. Om dit te voorkomen kunt u de code optimaliseren. We leggen hier haarfijn uit hoe u dit doet.

Waarom moet mijn website snel zijn?

De tijd die een bezoeker spendeert op uw website geeft aan Google weer hoe interessant de website is. Als het vaak gebeurt dat een bezoeker snel weer weggaat, vindt Google uw website niet meer interessant, en daalt uw ranking. Deze snelheid wilt u natuurlijk verbeteren. Dit doen we met onder andere code optimalisatie en afbeeldingen comprimeren.

Code optimaliseren

Er zijn veel manieren om uw code zo goed mogelijk te optimaliseren. Als eerste hebben we Javascript.

Javascript

Veelal wordt Javascript in de <head> tag geladen. Deze actie willen we graag afraden. Door de Javascript onderaan de pagina te laden, krijgt de bezoeker eerst de HTML/CSS van de website te zien, waarna de Javascript op de achtergrond laadt. Op deze manier is er meteen een beeld voor de bezoeker van de website, en zullen zij eerder geneigd zijn langer te blijven.

Minified code

Tijdens het schrijven van de code wordt vaak vergeten dat enters, tabs en spaties ook tekens zijn die geladen moeten worden. Hier is wat op verzonnen: minified code. Als u de code van uw website minificeert, dan haalt u alle “onnodige” spaties, tabs en enters weg. De webpagina zal de code meteen kunnen doorladen, waardoor uw website sneller laadt. Minificeren kan met de hand, maar dat kost tijd en het risico op fouten is groot. Online zijn er vaak gratis tools die dit voor u kunnen doen. Heb jij nog meer vragen over code optimalisatie? Of wil je meer weten over Specialist in Websites? Neem dan contact met ons op.
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.