Ondanks dat het ontzettend druk is op kantoor en we aan verschillende projecten tegelijk werken, willen we je toch even lastigvallen met weetjes over en tips voor WordPress.
Zee vol WordPress plug-ins
Front-end developers werken aan alle zichtbare aspecten van een website. Ze moeten weten welk thema en welke plug-ins bij een bepaalde website passen en dus op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Dat is best een uitdaging, want laat WordPress nou een zee zijn vol met plug-ins. Op het moment van schrijven zijn er 52.424 plug-ins waaruit developers kunnen kiezen. Een gemiddelde website heeft 5 à 10 plug-ins, dus hoe dring je die ruim 52.000 terug tot ongeveer 8 plug-ins?
Voorkom trage website door WordPress plug-ins
Vraag jezelf af wat je echt nodig hebt. Als je namelijk meer dan tien plug-ins installeert, loop je het risico dat je website trager wordt. Het ligt er natuurlijk aan wat je allemaal wilt
bereiken met je website, maar hou in gedachten dat pagina’s die langzaam laden een ergernis kunnen vormen.
Vergelijkbare plug-ins
Er zijn veel vergelijkbare plug-ins beschikbaar voor hetzelfde doeleinde. Als je bijvoorbeeld plug-ins wilt installeren om spam tegen te houden of om buttons voor social media toe te voegen, heb je verschillende opties. Spieken is de oplossing. Alle plug-ins krijgen beoordelingen, dus lees de reacties van andere gebruikers.
Voorgeprogrammeerde plug-ins
Bekijk ook welke plug-ins het meest zijn geïnstalleerd en of ze up-to-date zijn. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld vaak Contact Form 7. Hiermee kun je contactformulieren aanmaken. Dit is de populairste plug-in van WordPress: hij is al miljoenen keren gedownload. De plug-in kauwt alles voor je voor, je hoeft zelf geen codes te schrijven. Je vult de velden in en alles wordt voor je geregeld.
Om je een idee te geven hoe snel die WordPress-zee uitdijt: tijdens het schrijven van deze blog zijn er al elf nieuwe plug-ins bij gekomen.