Beste contactformulier plugin voor WordPress

Home / Blog / Beste contactformulier plugin voor WordPress

Beste contactformulier plugin voor WordPress
Ondanks dat er talloze plug-ins op de markt zijn blijven wij van Specialist in websites steeds terugkomen op dezelfde contactformulieren plug-in. Wij proberen namelijk het gebruiksgemak voorop te stellen, zodat jij als klant gemakkelijk zelf aanpassingen kan maken als dat nodig is.

Betrouwbaarheid WordPress plug-ins

Over het algemeen is de betrouwbaarheid van een plug-in goed te onderscheiden. Hoe vaak is de plug-in gedownload? Hoe recent is de plug-in geüpdatet door een developer? Hoeveel sterren heeft de plug-in in verhouding tot het aantal reviews dat deze plug-in heeft en zijn deze reviews uitgebreid en betrouwbaar? Een plug-in kan ook heel goed en betrouwbaar zijn als deze weinig veel reviews heeft of als deze niet vaak gedownload is. Het kan zo zijn dat er net een nieuwe plug-in op de markt is gebracht. Maar deze kun je in het begin beter gebruikt worden als test.

Functionaliteit van WordPress plug-ins

  • Gebruiksvriendelijkheid: Contactformulieren zijn tot in elk punt aanpasbaar. Wil je een invulveld toevoegen? Geen probleem, een paar klikken op de knop en het staat er. Moet het invulveld een verplicht veld zijn? Vink deze optie aan. E-mail velden, tekstvelden, numerieke velden, ga zo maar door je kan het zo gek nog niet bedenken.
  • Verplichte velden: Een verplicht veld is een groot onderdeel van een gebruiksvriendelijk formulier, zo weet iemand die jouw formulier invult dat een belangrijk veld wel ingevuld moet worden voordat je hem opstuurt. Wanneer je een veld verplicht maakt wordt er bij leeg input niks verzonden, maar krijg je een pop-up melding dat er een veld oningevuld achterblijft.
  • Niets ingevuld -> pop-up: Om even als voorbeeld te nemen, Contact Form 7 geeft je de mogelijkheid standaard meldingen aan te passen. Standaard komt Contact Form 7 met 22 meldingen, vertaald naar de taal waarop jouw WordPress site staat ingesteld. Deze kun je zelf aanpassen als je denkt dat dat nodig is of als je het net even anders wilt hebben staan.

Toepasbaarheid van contactformulieren

Wanneer je blij bent met de instellingen die je hebt meegegeven aan je contactformulieren kun je de shortcode van je formulier kopiëren en op een gewenste plek op je website plaatsen. Een shortcode van Contact Form 7 ziet er altijd als volgt uit:

Fout: Contact formulier niet gevonden.

. Hier staat eigenlijk gewoon de naam van de plug-in (in dit geval Contact Form 7), een willekeurig gegenereerd ID en de titel van je formulier. Wil je ooit nog eens aanpassingen doen kan dat, je shortcode blijft hetzelfde en de veranderingen worden na het opslaan gewoon doorgevoerd naar je website.

Aanraders: contact form plug-ins voor WordPress

  • Contact Form 7: Contact Form 7 staat bij ons als een van de meest gebruikte plug-ins. Het is makkelijk aanpasbaar, je hebt een goed overzicht. Het is al met al gebruiksvriendelijk en makkelijk aanpasbaar voor de klant zelf.
  • WPForms: WPForms is een van de meest beginnersvriendelijke contactformulier plug-in. Het maakt gebruik van een drag and drop systeem. Hiermee kan je dus eenvoudig je contactformulier in elkaar slepen.
  • Gravity Forms: Dit is een ‘paid-only’ plug-in wat inhoudt dat er geen gratis versie van is. Dit formulieren plug-in maakt gebruik van de meest geavanceerde opties die iemand zich maar kan bedenken. Zo kan je buiten contactformulieren ook quizzen en surveys aanmaken.
  • Pirate Forms: Dit is een plug-in dat zich alleen focust op het maken van simpele contactformulieren. Het is gratis en heeft ook geen betaalde uitbreidingen. Het is makkelijk in gebruik voor een beginnende gebruiker en is te vergelijken met Contact Form 7.
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.