Connect2Business (Hogeschool InHolland)

Home / Projecten / Connect2Business (Hogeschool InHolland)

Efficiënter werken

Een half jaar geleden kwam Hogeschool InHolland bij ons met de vraag hoe zij de stagedagen een betere invulling konden geven. Tot op heden moesten alle inschrijvingen handmatig verwerkt worden, van zowel student als bedrijf. Hierna moesten de docenten vervolgens handmatig een ‘match’ gaan maken tussen bedrijf en student. Een erg tijdrovende klus, waarvan de docenten bij InHolland zich afvroegen: kan dat niet efficiënter?

De oplossing was ook al snel bedacht: een sterk algoritme ontwikkelen waarbij student en bedrijf middels een stagebank op basis van voorkeuren aan elkaar gekoppeld worden. Van dit idee werden de docenten van InHolland en onze developers al snel enthousiast.

Connect2Business
Sparringsessie

Hierna volgde een uitgebreide sparringsessie tussen onze developers en vertegenwoordigers van InHolland. Hierbij hebben we alle ideeën opgeschreven vanuit InHolland en hebben we de volledige wensenlijst uitgeschreven. Zo zijn we de eerste stapjes gaan maken met het opzetten van het nieuwe project.

Na het uitschrijven en uittekenen van alle verschillende factoren, zijn we gedurende een paar maanden bezig geweest met de ontwikkeling van het algoritme. Uitdenken, optimaliseren, toevoegen en schrappen totdat het systeem volledig zelfstandig zijn keuzes kon maken.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: we hebben door een strakke samenwerking een tof systeem ontwikkeld wat het gehele aanmeldproces voor zowel student als bedrijf faciliteert. Daarnaast worden de voorkeuren van student en bedrijf middels een algoritme aan elkaar gematcht. Zo hebben wij dit proces geautomatiseerd en gezorgd dat de matches tussen studenten en bedrijven nog beter op elkaar aansluiten. Zo gaaf om te zien hoe je kennis uit de praktijk kan omzetten in technologische ontwikkeling!

Website bekijken
Neem contact op
Neem contact met ons op!