Technische optimalisaties

Home / Blog / Technische optimalisaties

Technische optimalisaties
Om te scoren in de zoekmachines, is het van belang dat de teksten en technische optimalisaties goed doorgevoerd worden. We zullen u in dit deel van de website uitleg geven over het technische aspect van SEO. Uw site is op vele manieren technisch aan te passen. Van het optimaliseren van de code tot de URL die uw bezoeker bezoekt. Technische optimalisatie kan lastig zijn voor een leek, maar is erg belangrijk voor de SEO en gebruiksvriendelijkheid.

Afbeeldingen Comprimeren

Om de laadtijd van uw website te minimaliseren, is het belangrijk dat de afbeeldingen zo klein mogelijk zijn. Om dit te bereiken kunt u de afbeelding comprimeren. Hierbij worden pixels efficiënter opgeslagen met een kleiner bestandsformaat tot gevolg. Dit kan handmatig met bijvoorbeeld Photoshop, maar ook online en/of via een WordPress plugin.

Code optimaliseren

In tegenstelling tot afbeeldingen is de bestandsgrootte van code bestanden meestal geen probleem. Code moet echter geïnterpreteerd worden en daarom is het zaak om de code zo slim mogelijk in te richten. Bij het optimaliseren van code minimaliseer je witruimte, verwijder je commentaren en zorg je dat code op de juiste wijze wordt ingeladen. Dat wil zeggen: eerst de layout en opmaak, daarna de functionaliteiten. Dit omdat functionaliteiten vaak wat meer tijd nodig hebben om te laden en soms ook afhankelijk zijn van derde partijen (API’s).

Cache inschakelen

Door cache in te schakelen maak je de website sneller voor terugkerende gebruikers. Dit gebeurt door (tijdelijke) bestanden op te slaan op de computer van de gebruiker. Bij een volgend bezoek hoeven deze bestanden niet te worden ingeladen omdat ze reeds aanwezig zijn op de computer van de gebruiker. Hierdoor wordt de website aanzienlijk sneller.
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.