Hulp bij het uitzoeken van een WordPress thema

Home / Blog / Hulp bij het uitzoeken van een WordPress thema

Hulp bij het uitzoeken van een WordPress thema
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een WordPress thema? De eerste stap is om in kaart te brengen wat de wensen en eisen zijn van de te bouwen website. Wil je bijvoorbeeld een webshop beginnen of ga je een portfolio website maken? Het is belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken zodat je hiermee rekening kan houden bij het uitzoeken van een thema.

Kies een WordPress thema voor de toekomst

Een ander belangrijk punt om op te letten is hoe toekomstbestendig je WordPress thema is. Houdt de ontwikkelaar het thema bij en is het recent nog bijgewerkt? Of zijn er gevallen van veiligheidslekken bekend? Biedt de ontwikkelaar goede support door snel te reageren op vragen? Hier kun je achter komen door de recensies van andere klanten goed te lezen. Over het algemeen geldt: als je van grote ontwikkelaars een populair  thema koopt, ben je vrij zeker van een goed onderhouden plug-in. Het geldt dan ook, hoe langer een ontwikkelaar al actief is des te groter is de kans dat deze blijvend support kan bieden.

WordPress plug-ins

WordPress thema’s komen vaak inclusief een handvol plug-ins. Voor een webshop is bijvoorbeeld Woocommerce belangrijk, en voor een meertalige website kan je WPML goed gebruiken. Let hier dus op wanneer je een  thema uitzoekt. Ook zitten bij WordPress thema’s vaak premium plug-ins inbegrepen. Denk hierbij aan Revolution Slider of Visual Composer. Dit scheelt weer in de aanschafkosten van een dergelijke plug-in. Eigenlijk ben je met het uitzoeken van een WordPress thema dus veel goedkoper uit! Maak altijd gebruik van dergelijke plug-ins en gebruik niet de standaard functionaliteiten van een WordPress thema. Hiermee voorkom je dat je functionaliteiten kan verliezen als je in de toekomst een ander thema kiest! Denk hierbij aan opties voor SEO, hiervoor kun je het beste de Yoast plug-in voor gebruiken. Tegenwoordig gaat een groot deel van het internetverkeer via mobiele telefoons. Het is daarom belangrijk dat je WordPress thema ook een responsive design heeft. Als het een goed WordPress thema betreft, geeft het een aantal opties om deze op mobiele weergave te bekijken.

5 vuistregels voor het uitzoeken van een WordPress thema:

  1. Let op de recensies: wat zeggen anderen over het thema en de ontwikkelaar?
  2. Sluit het aan op al je wensen van de website?
  3. Is de ontwikkelaar al een tijdje actief, of sinds kort een eerste thema uitgebracht?
  4. Is het thema responsive?
  5. Worden belangrijke plug-ins wel ondersteund?
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.