Afbeeldingen verkleinen

Home / Blog / Afbeeldingen verkleinen

Afbeeldingen verkleinen
De snelheid van je website bepaalt grotendeels het succes van je website, om die reden is afbeeldingen verkleinen erg nuttig. Bezoekers zullen je website sneller verlaten als je website traag is en daardoor de pagina’s niet goed laat zien. Daarnaast houden zoekmachines zoals Google rekening met de snelheid van je website in hun ranking systeem.

Langzaam ladende website door te grote afbeeldingen

Vaak zijn grote (ongecomprimeerde) afbeeldingen de oorzaak van langzaam ladende websites. Dit komt doordat afbeeldingen vaak de grootste bestanden op je website zijn. Zowel het downloaden als het verwerken kost tijd. Een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 woorden dus een afbeelding weglaten is meestal geen optie. Belangrijk is om goed te kijken naar de bestandsgrootte van de afbeelding. Hiermee verklein je de laadtijd van je website.

Afbeeldingen verkleinen

Je hebt verschillende manieren om je afbeeldingen te verkleinen om ervoor te zorgen dat de afbeelding niet een te groot bestand wordt. Je kunt de afbeelding door middel van software zoals bijvoorbeeld Photoshop verkleinen. Met verkleinen bedoelen we niet alleen de dimensies verkleinen (aantal pixels), maar ook het opslaan van een afbeelding in een lagere kwaliteit.

Tips om afbeeldingen te verkleinen

Wijzelf gebruiken voor onze WordPress websites de EWWW image optimizer plugin. Deze plugin verkleint alle afbeeldingen die zijn geüpload binnen de website. Met deze plugin is het optimaliseren van afbeeldingen zo gedaan door middel van de bulk optimizer. Voor meer informatie over deze plugin verwijzen we je graag door naar onze pagina met handige tips over handige plugins . Heeft u nog meer vragen over het verkleinen van afbeeldingen? Of heeft u vragen over Specialist in Websites? Neem dan gerust contact met ons op.
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.